mandag 6. juli 2009

Tyfoner lagrer Co2 i havet

Norske sjøer fungerer enkelte steder som lagerplass for Co2-utslipp og andre klimagassutslipp. Problemet er at klimagassutslipp fra oljeboring og båttrafikk også kan skade fiskebestanden.
Denne formen for lagring av klimagassutslipp som er menneskeskapte ,stiller i en annen kategori enn tyfonlagring. Som renser noe av lufta for enkelte klimagasser.Ved sterke stormer og orkan i Norge, kan vi kanskje regne med at en lignende prosess foregår her.
Stormer av tropiske dimensjoner, gir store reduksjoner i mengden C02 ,naturen slipper ut i atmosfæren, iflg. studier av fenomenet viser at stormene river med seg store mengder

kalkholdig jord, leire og råtnende vegetasjon og skyller det ut i havet.Det viser seg også at tyfonlagring likevel ikke kan bidra til nevneverdig reduksjon av CO2-utslipp.Slik situasjonen er idag.


Naturen ordner opp det den selv roter til. Vår påvirkning av naturen som kan gi negative resultater, slik vi opplever det idag fra klimagassutslipp som skaper klimaendringer , må vi selv rydde opp i og forbedre ,for å kunne spille bedre på lag med naturen , enn hva vi har gjort til idag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar