søndag 5. juli 2009

Monstermarihøne truer og kan utrydde norske arter

Monstermarihøna er ikke bare en stor trussel mot innsekter og plantelivet, der den er. Den giftige marihøna truer også dyrelivet og det biologiske mangfoldet i naturen.Iflg. Direktoratet for naturforvalting, vil vi stå overfor en økologisk katastrofe, hvis harlekinmarihøna etablerer seg i norsk natur.Monstermarihøna er verdens mest innvaderende marihøne :den er 6-8 mm lang,rød eller oransje og har 0-19 svarte flekker.
Harlekinmarihøna, kalt monstermarihøna er observert flere ganger i Norge. Den hører hjemme i Sør Afrika og Asia. I 2006 ble den observert første gang i Tromsø på en klase importerte druer fra Afrika.


Monstermarihøna er giftig og spises dermed ikke. Istedet spiser den store mengder innsekter og planter , og vil ødelegge naturen og det biologiske mangfoldet om den får herje fritt.


Den overvintrer i isolasjonen i boliger og gir fra seg en stygg stank. Monstermarihøna kan også gjøre stor skade på boliger. Et varmere klima skaper bedre forhold for monstermarihøna, og det er kanskje ikke verdt å vente på alle ødeleggelsene den forårsaker, før en setter inn effektive tiltak for å bekjempe den. .
p.s. i Norge er det 50 marihønearter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar