søndag 19. juli 2009

Naturen og Climate Savers program

Mennesker har alltid trodd at de var prisgitt naturen forandringer og værets uberegnelighet. Samtidig som vi har forsøkt å bli "herre " over naturen,- temme den på forskjellige måter. : ved bønn, utrop,danser,offringer etc. som en mer primitiv "naturtemming" i fattige land ,til uhemmet skogshogst,graving , etc. samt sanking på ulike måter av de gaver som naturen gir i form av vann,sol,vind,sne, planter,bær og frukter. Naturen er en utmerket indikator på hvordan vi er med å utvikler sivilisasjonen , og om det vi bidrar med til rikdom vekst og utvikkling er riktig.
Climate Savers program for næringslivet som WWF etablerte for ti år sia, er bra saker. Det viser at økonomisk vekst og kutt i utslipp av klimagasser fungerer utmerket sammen.

21 store internasjonale bedrifter er tilknyttet programmet:IBM, Coca-Cola,Johnsen&JohnsenNike,Sony,Nokia bl.a. og to norske bedrifter:Elopak og Spitsbergen Travel.

De 21 Climate Savers bedriftene har spart miljøet for 50 millioner tonn CO2 sia oppstart, tilsvarende det som Norge eller Sveit slipper ut pr.år. I tillegg kommer Co2 reduksjoner som er oppnådd indirekte i ulike bransjer.


All grunn til å håpe på at all verdens bedrifter som slipper ut CO2 og andre farlige klimagasser skal finne veien til Climate Savers Program.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar