onsdag 15. juli 2009

Natur og miljøvern bekjemper fattigdom

Hvis den norske befolkninga fikk beskjed om, eller ikke beskjed, om at all norsk skog kunne bli hugget innen kort tid, hvordan ville vårt livsgrunnlag bli? Forandret for noen og uendred for andre. Folk som bruker naturen til rekreasjon ,tur og sport ville nok oppleve en betydelig reduksjon i livskvalitet, andre ville slett ikke kunne tenke seg en storstilt ødeleggelse og utarming av landskapet og andre igjen kunne komme til å flytte p.g.a. rasering av lokalmiljøet. Indianerene som bor i regnskogen opplever nok en slik trussel på en annen måte enn vi. Vi må bare ta inn over oss at disse menneskene presses ut av sine kulturelle sammenheng til et liv de ikke har kjennskap til.
Et godt eksempel på de tilsynelatende, motstridene og uforenelige innteresser til naturen og kapitalen finner vi i regnskogen og oljefondet (Statens pensjonsfond-utland).

Norge har gitt milliarder av kroner til regnskogfondet. Et godt eksempel på Norges humanitære hjerte for å hjelpe . Så kommer oljefondet og investerer i prosjekter som raserer regnskogen.

Utbygging av regnskogen, betyr rasering av selve skogen som er livsgrunnlaget for et femtitalls indianerstammer. Uten regnskogen trues eksistensen til disse menneskene.


Det norske oljefondet innvesterer i prosjekter som bidrar til å rasere verdens regnskoger i Asia,Amazonas og Peru. Natur og miljøvern er en effektiv måte å bekjempe å bekjempe fattigdom på, og å fortrenge fattigdom i utviklingsland.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar