mandag 13. juli 2009

Den norske naturen er flott og farlig


Nå om sommeren viser den norske naturen seg fra sin flotteste side . Mange mennesker benytter ferien til å gå i fjellet, bruke skogen, dra på fisketur, være på havet , på telttur, gå fra hytte til hytte eller være på egen hytte, sole seg og bade.


Andre er så heldige at de ferierer i telt langt fra folk. Og andre igjen vil gjerne dra på telttur i fjellet, og våger det ikke av hensyn til rovdyra: bjørn ulv, gaupe,jerv, rev, moskus... Norsk natur kan være farlig; bratte fjell, ulendt terreng, uforutsigbart terreng, for tett skog,myrer, elver, steinhyller, hurtig væromskiftinger kan være farlig også om sommeren iforbindelse med "tropevær som raskt går over i regn, torden og lyn.

Den norske naturen er flott og farlig.

Og den norske naturen skal ogbør vernes i henhold til internasjonale avtaler, som Norge har forpliktet seg til gjennom FN konvensjonen biologisk mangfold CBD.

Nå kan Norges Naturvernforbund fortelle at Norge er på jumboplass når det gjelder vern av skog , med bare 1,7 prosent vern av den produktive skogen. Naturvernforbundet har i et brev til miljøverndepartementet stilte flere viktige spørsmål:

bla. hvorfor ikke regj. rapporterer om hvordan Norge oppfyller internasjonalt vedtatte mål om skogvern. Gratulerer Norges Naturvernforbund som viser ansvar og krever forpliktende svar fra de ansvarlige organer.

naturlig klima.vgb.no/category/uncategorized

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar