søndag 12. juli 2009

Klimakvoter skal skape forbedringer


Klimakvoter er ikke bare for store selskap og må kjøpes for millioner-miliarder av kroner. Klimakvoter kan kjøpes enkeltvis fra ca. kr. 100,- og beregner utslipp i tonn,-dvs. utslipp fra transport over lengere distanser, med fly,bil,båt,tog er dyrere enn beregnet utslipp over kortere distanser.

Klimakvoter skal finansiere miløvennlige prosjekt i utviklingsland som skal redusere forurensing. Det er mange slike klimakvote prosjekt som er i drift, og som er under utbygging i mange utviklings land idag. Klimakvoter er en type forpliktende avtale mellom klimakjøper og klimaselger., altså bindeleddet til det miljøvennlige prosjektet.


Det er nærliggende å spørre, om vi ikke forurenser mindre med Co2-utslipp og utslipp fra andre farlige klimagasser, ved å avstå fra bruk av alle forurensende transportmidler.? Det er riktig. Vi kan reise mindre og begrense reising.

Når det er nødvendig , burde klimakvoter være like vanlig som billetten. I framtida , tror jeg det vil være mulig at all transport går på null CO2-utslipp og utslipp fra andre farlige klimagasser. Denne utviklinga skjer ikke av seg selv, hvis vi ikke gjøre noe.Kanskje nettopp utvidet kvotehandel kan bidra med klimagassutslipp fra all transport.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar