torsdag 9. juli 2009

G8-landene har gjort avtale om å begrense global oppvarming

Det er av stor betydning hva hver enkelt land gjør for å begrense klimatrusselen. Utslipp fra kull og olje i Europa, kommer til Norge som sur nedbør, i form av regn. Dermed håper vi at G8 landenes forpliktende avtale om å begrense klimatrusselen er så bra, at klimatrussel i 2050 er historie.
De åtte største industrilandene har akseptert å begrense global oppvarming med 2 grader i 2050.De skal også jobbe for å halvvere klimautslippene innen 2050.De utviklede landa forplikter seg også til 80 prosent klimkutt innen 2050.

At de ikke fikk Kina og India med seg i en forpliktende avtale om å kutte klima utslippene med 50 prosent inen 2050, er muligens et eksempel på at Kina og India, har et annet utgangspunkt og et større problem med global oppvarming og klimatrussel enn G8 landene.


Fattige land har en større forurensende industri enn rike land; og med en svært stor andel fattige, som i India, må det settes inn fattigdomsbekjempende midler som er miljøvennlige, for at klimatrusselen skal bli håndtert riktig.

Det må også være et spørsmål, både for Kina og India og ivareta den økonomiske utviklinga i samsvar det som kreves for å redusere klimatrusselen. Slik det må være for alle land om betydelige reduksjoner i klimautslipp skal bli en realitet.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar