onsdag 29. april 2009

ISSMELTING OG VÅRT ANSVAR

I febr.2009, : Bildet viser sneforhold i Troms en kort periode. I slutten av mars, første uke i april var det enkelte steder 2 meter sne igjen. Denne variasjonen i klimaforhold, med mindre sne i typiske vintermnd.nov.des.jan.febr.mars og mere sne og uvær i april kan være normalt på nordlige breddegrader. Svært hyppige værforandringer er også vanlig og krever omstillinger.
Kan vi skape forbedringer og stoppe global oppvarming,- issmelting i Arktis, på Grønland og i Antarktis ? Permafrosten avgir metan og bidrar til raskt temp.økning.

Denne negative utviklinga er menneskeskapt. Og er kommet til oss i form av bl.a. økt CO2 innhold i lufta ,med sine negative ringvirkninger på vårt miljø. Vi tar på oss all skyld for unødvendig CO2-utslipp og negative resultater av økt forurensing. Nå krever utviklinga riktige handlinger for en bedre jordklode.


ØKT FRIHET


Økt industrialisering har gitt oss større frihet og mindre avhengighet av naturen. Nå må vi betale regningene; og innrømme at naturen innehar store verdier som er nødvendige for klodens eksistens og riktige utvikling. Gore, nobel prisvinneren, sa bl.a. i sin tale i Arktisk Råd i Tromsø

idag,der eksperter på snø og issmelting var samlet , samt ministre fra en rekke land ,"at verden trenger politisk mot". Jeg er enig!. Verden trenger også politisk handlekraft: konkrete handlinger må til for økt bruk av CO2-rensing , flere effektive tiltak for begrensinger av CO2-utslipp, flere biler på elektrisitet og bedre tiltak for å forhindre avskoging og økt forsøppling.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar