tirsdag 28. april 2009

KLIMA_PLANTER_LUFT




Forurensing bidrar til at planter tar opp mere CO2 . RENERE LUFT slipper fram solstrålene.


Det er ikke nødvendigvis det beste for et opptimalt CO2 opptak hos planter. Det er en utfordring ,


at fjerning av forurensing krever større CO2 kutt iflg. CICERO, senter for klimaforskning.


Samtidig viser en studie fra Met Office Hadley center i Storbritania :


Å fjerne all forurensing og sot i lufta, vil dempe plantenes kapasitet til å ta opp CO2 fra lufta.-----


Jeg tror og mener at under


normale klimaforhold,med riktige vekstforhold for planter, ser det ut som om planter trives under forhold tilpasset plantens egenskaper. Eks.hestehov er en vanlig villplante . I Nord Norge representerer den et typisk vårtegn og kan også vokse under sne . Den utsettes for forurensing fra biltrafikk,da den er vanlig langs veikanten. Når sommeren kommer, overtar andre sommerblomster. Selv om mange planter ser ut til å tåle mye forurensing, betyr ikke det at toleranse for forurensing skal bli mindre. Tvertimot! Forurensing av ulik art skaper problemer både for mennesker, planter,dyr og den helhetlige lokale og globale utvikling.




Det kan være naturlig å spørre, er det bare et tidsspørsmål , når isbjørnens rike , Arktis, blir et område med planter, og kanskje etterhvert eksotiske planter.-For slik har det vært for mange hundretusner år sia. Mennesker og dyr er svært tilpasningsdyktige.




Iflg. analyse fra klimaforskning, kan vi få isfritt Arktis innen 2100.CO2-økninga alene kan telle for 90 prosent av Arktis`s isreduksjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar