lørdag 25. april 2009

Forurensing av mennesker og dyr kan bekjempes


SVART SNE


Når sneen

forsvinner litt,hver dag, vil ikke den (sneen) kunne brukes som idikator på hvor forurenset området er og kan være. Det jeg ser daglig, er at sneen som tiner blir svartere helt ,til den blir gjørme og vann. Biltrafikken, som bidrar til svart sne , avtar ikke , når veiene og gatene er bare. Tvertimot ! Dvs. forurensinga kan være mye større om våren,sommeren og høsten,-selv om vi vet at kaldt vintervær vinterstid, bidrar til høyere nivå av CO2 i lufta.


KLIMAGASSER ER SKADELIGE FOR ALLE


Dyr og menesker som er ute i "frisk luft" ,får negative effekter av denne type luftforurensing.

Forskning viser at fugler og fisk, kan utvikle artstruende defekter og dermed bli utryddet.


Mennesker utvikler lett luftsveiinnfeksjoner under sånne forhold.Skal vi ta klimaproblematikken og den globale oppvarming på alvor, bør vi mangdobble innitativ og handlinger som gjøres idag, for å forhindre ytterligere globaloppvarming. Vi kan tenke 50 eller 100 år fram itid. Da viser vi og tar ansvar for kommende generasjoner.


KORTSIKTIG TENKNING ER OGSÅ BRA!


Vi må også kunne tenke kortsiktig-et år fram i tid-5 år fram i tid og 10 og 20 år fram itid. En god grunn til også å fokusere på kortsiktig miljøgevinst, er at vi kommer raskere igang med tiltak som bekjemper videre forurensing og økt drivhuseffekt. Hvorfor vente 5 år med å ta en kjøttfri uke, hvis vi kan begynne idag. Hvorfor vente et helt år med med bilfrie dager;- hvis været er fint og vi vet at mosjon er nødvendig og at det er enda bedre å gå og springe, hvis lufta ikke er fortettet av eksos og klimagasser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar