onsdag 8. april 2009


Er vi raske nok til å sette igang tiltak som skaper meneskelige forbedringer og miljømessige forbedringer? Forbindelsen mellom oss og vårt miljø er livsgrunnlaget vi forholder oss til: vi skaper et miljø; er miljøet vi har skapt et godt miljø for oss ,opplever vi riktig utvikling,framgang og vekst .

Mye fantastisk er blitt skapt på vår jordklode, av mennesker: noe annet er at alt negativt som skapes og utvikles får negative konsekvenser: CO2 utslipp i seg selv er negativt med de negative konsekvenser for klodens helhetlige miljø . Kjøtt spises av svært mange mennesker , nå viser det seg at kjøtt ofte belaster fordøyeslesystemet mer enn f.eks. et vegtarisk kosthold og et kosthold basert på mye fisk. Produksjon av kjøtt produserer også miljøfarlige gasser. Det virker som om et globalt mettningspunkt er nådd og det er tid for poitive forandringer; også hva kosthold angår. Vårt ansvar må bli større for å iverksette konstruktive handlinger, for å oppnå redusert forurensing . Tiltakene må bli så merkbare ,at vi opplever en positv forandring.Et tiltak, som er mulig for mennesker som har tilgang på forskjellige matsorter, er å redusere kjøttforbruket med 50% i første omgang. Mere grønnsaker,frukt,bær,nøtter,bønner og fisk vil også ha positve effekter på vekt og helse.
Jeg tror at de vestlige lands initativ og handlinger, også vil skape store økonomiske fordeler.
Den usikkerhet, som i 2008 og 2009 har gjort seg gjeldene på den finansielle sektor over hele verden, er unødvendig. Pengene som har gått tapt på børsene, kunne ha vært brukt til forbedringer av miljømessige tiltak for en bedre helhetlig utvikling. Imidlertid må vi være varsomme med å si at vi lever på etterpåklokskap; selv om det er bra å lære av sine feil for så å ikke gjenta de igjen. Jordkloden utvikler seg, samme hva vi menesker gjør. Det å vite forskjell på rett og galt er noe som ikke minst gjelder idag.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar