fredag 10. april 2009

Biler på vindkraft................


Jeg kom nettopp hjem ,etter å ha gått tur med min hund, langs fortauet på en lite trafikkert vei, nå i påska. Sneen, som nå tiner, av naturlige årsaker , da det går mot vår, var svart på enkelte steder.


Som myk traffikant, opplever jeg svært ofte eksos fra forbipasserende biler. Svært irriterende,ikke bare for meg. Det er helsemessig skadelig for mennesker,dyr og miljø. Jeg leste et sted, at i Norge bidrar biltrafikken med 20% av forurensinga. For myke trafikkanter, er tallet stort nok, og burde vært på 0. Det er alltid flott å se EL-biler; de minner om framskritt og positv utvikling; for et bedre og reinere miljø.

Staten California I USA,vurderer å forby svarte biler, i sin jakt på CO2-utslipp.Svarte biler absorberer for mye varme i sola og fører til økt bruk av klimaanlegg, som igjen gir økt drivstoff forbruk.California har også vedtatt å redusere CO2 utslipp til 1990 nivå innen 2020.

Også vil USA at flere bilfabrikanter skal gå konkurs, oppslutninga har faktisk økt til 47%. Det er tydlig at amerikanerne nå har skjønt at biler kan forurense. På denne måten, må den biltenkende industri, tilpasse seg nye miljøvennlige biler, som folk vil ha. Biler på elektrisitet, fra miljøvennlige kraftkilder, f.eks. vind, er kanskje ikke så usannsynlig ,som vi tror.Bensin har forurenset nok; og jeg ser ikke noe annet alternativ enn at den må renses i systemet først ; ellers blir det bil på vindkraft

1 kommentar:

  1. Forurensing fra biler , er et problem som merkes, spesielt vinterstid. Nå snakkes det mye om biler på elektrisitet. Hvis bensin erstattes av elektrisitet, er sannsynligvis kampen mot CO2 utslipp kommet så langt, at enda flere giftfrie drivstoff kilder er tatt i bruk. Vi får håpe at det blir fortgang i denne utviklinga.

    SvarSlett