torsdag 18. juni 2009

Regnskogen-de fattiges skoger

Norsk natur er rik og mangfoldig. Mange plante og dyrearter er sterkt truet av klimagassutslipp og klimaendringer. Avskoging i Norge bekjempes med vern og planting av skog. Avskoging bekjempes best ved å frede store skogsarealer og å opprette flere naturparker .
Skogsbevaring er det mest effektive og billigste klimatiltaket for å stanse avskoging redusere klimagassutslippene. Ca. 17 prosent av verdens klimagassutslipp, kommer fra avskoging i tropiske skoger.


For mange av verdens fattigste mennesker, er tropeskogen livsgrunnlaget. Bevaring av verdens tropeskoger , betyr muligheter til å skaffe mat og livsnødvendigheter for mange av verdens fattigste.


Over 2 millioner kvadratkilometer av verdens tropeskog har blitt borte siden 1990.

Tropeskogen tilsvarer ca. 20 milliarder tonn karbon. Det tilsvarer ca. 12 ganger USAs årlige utslipp av CO2.

1 kommentar:

  1. Urfolket, indianerne som lever og livnærer seg av regnskogen, opplever sine rettigheter og sitt livsgrunnlag truet ved avskoging og trussler om avskoging. Svært mange indianere har ikke og ønsker ikke kontakt med verdenssamfunnet; ved avskoging kan de bli påtvunget kontakt mot sin egen vilje. Det finnes flere eksempler på at slik kontakt har bidratt til livstruende sykdommer og død for indianerne; da de p.g.a. sin isolerte tilværelse, ikke har bygget et naturlig forsvar mot sykdommer ,som for den siviliserte verden, ikke er livstruende.

    SvarSlett