fredag 26. juni 2009

Klima i Norge 2100

Kan maksimal sne mengde i Norge målt en vinter, bli et par sneflekker på marka? Vi opplever store variasjoner i klima idag. I framtida vil variasjonene bli mye større. Vi må også ta høyde for at all forutsigbarhet, ikke alltid viser seg å bli riktig. Omstillingene er allerde begynt, klimaet er lufta vi puster i, når vi er ute. Klimaet er med å forme oss og vår kultur, og vårt økonomiske og sosiale system. Klimaet er også med å bestemmer vår helse og kan få avgjørende betydning for sykdom.


Foreløpig versjon av en utmerket rapport: "Klima i Norge 2100 , kan nå lastes ned på nettet. " jeg fant noen smakebiter som jeg vil blogge om.




Antall kalde dager og antall frost dager avtar.





Været blir varmere i hele landet, 2 grader C-4,6 grader C. Nedbørsøkning fra 5 prosent til 30 prosent mot slutten av århundret.


Vinternedbøren kan øke med 40 prosent på øst-sør og vestlandet. Det blir kortere snesesong i hele landet . Snereduksjon i lavlandet; hvor 2-3 mnd. reduksjon forventes mot slutten av århundret.





Maksimal snedybde øker i høyfjellet og i imrådene i indre Finnmark. Maksimal snødybde forventes å avta i andre områder mot slutten av århundret.





Arktis kan bli isfritt om sommeren fra midten av dette århundre.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar