tirsdag 30. juni 2009

Spekkhoggerne i Lofoten er blandt verdens mest forurensede dyr


I Arktis utsettes dyr og menensker for kjemikalier som slippes ut flere tusen kilometer lenger sør. - Det er et klart bevis på at miljøforurensing og klimautvikling , ikke er et lokalt problem med lokale konsekvenser. Hva hvert lokalsamfunn og land gjør for å redusere klimagassutslipp har også global betydning.


Norge har alle forutsetninger for å bli "best i klassen" og et foregangsland på å redusere og elliminere klimagassutslipp.


Nylig ble det lagt fram en rapport fra Lavenergiutvalget; rapport om energi effektivisering.

Lavenergiutvalget ble konstituert 2. mars 2009, på mandat fra Olje og energi ministeren.


Rapporten går inn for halvvering av energibruken i bygg innen 2040, og 20 prosent reduksjon av energibruken i industrien innen 2020..

Rapporten presenterer potensialer og virkemidler i Norge, innen bygg og industri.

-

Det er nettopp denne viktige rapporten, som er med og staker ut rettningslinjer for hvor mye vi kan akseptere og utsettes for av forurensing.


Industrien må sees på med nye øyne,-et slikt eksempel er CO2-rensing og lagring av CO2,bl.a. Andre ting må kunne gjøres bedre med nye virkemidler for å skape bedre resultater lokalt, nasjonalt og globalt. Vi må kunne akseptere all tung forurensing som minus industri. Og istedet skape en positiv, framtidsrettet industri som skaper klimaløsninger vi kan leve godt med.


Rapporten om energieffektivisering vil redusere enrgibruken i industrien med 20 prosent innen

2020. Dvs. om 11 år skal energibruken i industrien være 20 prosent mindre enn idag. Det er i og for seg greit, så lenge energien som brukes, dvs. de resterende 80 prosent ikke er klimagasser.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar