tirsdag 9. juni 2009

REGNSKOGEN

Denne norske skogen er ikke truet med utryddelse på samme måte som regnskogen. Til tross for at avskoging i Norge, eneklte steder kan være et problem. Skogen beskytter mot klimagasser og skaper naturen slik den er. Et lanskap som er ryddet for trær, framstår nakent iforhold til slik det var før. Hvis ikke ekstremuvær har ødelagt skogen; gir skogen naturlig ly for naturelementene.
Regnskogens fantastiske lager av CO2, vil medføre stor ubalanse i naturen, hvis skogen ryddes for å gi plass til dyrkning av biobrensel.


Bioenergi viser seg å være et mere miljøvennlig alternativ enn fossilt brensel. Å fjerne regnskogen til fordel for dyrkning av planter (f.eks. soyabønner,sukkerrør og jatropha) vil ødelegge regnskogens naturlige lager av CO2 og gi en negativ klimaeffekt. -Først etter 75 år kan man oppnå CO2-gevinst. Og da er det nærliggende å spørre: hva skjedde med regnskogen. Vi får håpe at verdens regnskoger klarer seg og får være slik de er, istedet for å bli omgjort til bioenergiplantasjer.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar