torsdag 11. juni 2009

Klimaflyktninger


Klimaendringer som skaper ekstreme værtyper,


f.eks.: jordskjelv,flom,skred, orkaner, vulkanutbrudd, unormalt vær for årstidene ; iform av altfor høye vintertemperaturer og uvanlig lave sommertemperaturer, ekstremt og uvanlig nedbør. Sne i tropeområder, stor og rask issmelting i havområder i polare strøk ,og i fjellområder , som er viktige vannforsyningskilder for befolkninga , eks. i Andesfjella og Kilmanjaro, skaper store behov for livsviktige forandringer for befolkninga og dyrelivet. Denne utviklinga har stor betydning og innvirkning på hele verden.


FN`s klimapanet,(PCC) sier at 200 millioner mennesker tvinges på flukt idag p.g.a.naturkatastofer. Det er flere enn de som flykter fra krig og konflikt.


I Norge flykter mange nordmenn

til varmere land, f.eks. Spania,p.g.a. lange og kalde vintre.De har ennå ikke status som klimaflyktninger, slik som i Sverige.

1 kommentar:

  1. Klimaflyktninger vil bidra til nytenkning om den klimatikse situasjon.De fleste klimaflyktninger vil flykte fra land der leveforholdene fortoner seg som umulige, f.eks. vannmangel, umulige dyrkeforhold av mat og værforhold som gjør omstilling umulig p.g.a. vanskelige økonomiske forhold. Den fattige befolkninga vil bli større , hvis ikke flere og bedre virkemidler brukes for å bedre og forebygge den negative effekten av klimagassutslippene, som er størst i rike land.

    SvarSlett