torsdag 25. juni 2009

De opprinnelige naturområder blir mindre


"Miljøstatus 2009",en rapport fra Direktoratet for naturforvalting og Statens forurensingstilsyn viser nettopp denne problematikken for norsk natur.: det går nedover.Raporten sier:"De opprinnelige naturområdene i Norge blir stadig mindre".


På 70-80 tallet , var forurensing den største trusselen mot våre arter, f. eks. fisk. I dag er det endringer i menneskers måte å bruke naturen på som utgjør den største trusselen mot norske arter. Stort tap av biologisk mangfold går tapt over store deler av jorda. En nordmann slipper ut ca. 12 tonn CO2 hvert år, tre ganger så mye som gjennomsnittet i verden.


Norge er et tynt befolket land, med store arealer og rike naturressurser. Miljøtilstanden i Norge er derfor bedre enn i mange andre land. Norsk miljøpolitikk har også redusert mange av miljøproblemene våre, iflg. rapporten.


Først i verden:


I 2008 samlet returselskapene for elektrisk og elektronisk avfall inn 148000 tonn avfall. Dermed kom Norge på en førsteplass i verden. 90 prosent av avfallet går til gjenvinning etter at miljøgiftene er fjernet og tatt forsvarlig hånd om.

1 kommentar:

  1. En stor gjenvinningsindustri med 0 utslipp kan ikke annet enn å bedre framtida for alle.

    SvarSlett