torsdag 28. mai 2009

NATURENS PUST: KLIMAET


Mennesker idag 28.5.2009, går med en visshet om at vi har forstyrret naturens egen pust: klimaet.

Nå er vår viktigste oppgave å skape stabilitet og forutsigbarhet, for å forbedre og normalisere de negative klimatiske forholdene.

Menneskeheten 2009 står foran store oppgaver og løsninger som krever handlinger på flere nivåer. I disse tider da kunnskap om klimautfordringene blir bedre, er det ofte tidsperspektivet som er den store utfordringen: skal vi begrense CO2-utslipp allrede fra imorgen eller må vi vente 20 år? Kan vi klare å holde klimagassutslipp nivået på dagens nivå om 50 år, eller er store deler av kloden ubeboelig om 100 år fordi vi ikke har handlet riktig idag?


Finans krisen er også et argument noen bruker for vise til at det ikke er økonomiske muligheter til å iverksette nødvendige tiltak for å forhindre økende klimakrise.


Klimakonferansen i København åpnet søndag. Iflg. Bellona ,28.5.2009, sa FNs generalsekretær Ban Ki-Moon bl.a. "utslippene av klimagasser må nå sin topp innen de neste ti år, for deretter begynne å minke, hvis innsatsen skal lykkes. Vi vet at prisen ved ikke å handle nå, vil være mye større enn prisen ved å handle nå. Vi vet at vi har verktøyet-det vi mangler er viljen," sa FNs generalsekretær.


World Business summit er en av flere konferanser som leder fram mot det store klimaløftet COP15 som arrangeres i København i Desember. Der det skal forhandles fram til en ny avtale

for Kyoto avtalen som går ut i 2012.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar