tirsdag 26. mai 2009

KLIMAKVOTER

Klimakvote (r) er en utmerket gave å gi og få. På denne måten er det mulig å aktivt bidra til å begrense klima gass utslipp.
Klimakvoter er utslippsrettigheter som har en verdi fordi mengden klimakvoter er begrenset iflg. SFT ( Statens Forurensingstilsyn).Prisen avhenger bl.a. av hvor mange klimakvoter som finnes ,hvor mange som vil selge og hvor mange som vil kjøpe.


SFT tilbyr to typer FN-godkjente klimakvoter. Enten kan man kjøpe kvoter fra prosjekter i utviklingsland CER-kvoter eller man kan kjøpe kvoter fra EU`s kvotemarked som Norge er en del av (Eua-kvoter). -Enkelt sagt, man kan velge om man ønsker å bidra til utslippsbegrensinger i utviklingsland eller reduksjon i Eu`s kvotemarked, hvor også Norge er med.Man kan ikke velge hvilket land eller prosjekt man vil kjøpe kvoter fra.


Alle FN-godkjente kvoter gir rett til å slippe ut et tonn CO2.

Ved å kjøpe FN-godkjente klimakvoter, vil man uavhengig av hvor klimakvotene kommer fra, bidra til den samme utslippsreduksjon.


Kan jeg være sikker på at utslippene blir redusert ved frivillig kvotekjøp?


Når jeg kjøper en klimakvote frivillig, blir den tatt ut av sirkulasjon og slettet. Det betyr at utslippsretten som klimakvoten innebærer opphører. Dermed blir mulighetene for at andre kan ha dette utslippet redusert, f.eks. en bedrift, tilsvarende redusert. SFT`salg av klimakvoter skal bidra til å redusere utslippene av klimagasser . Alle klimakvoter SFT selger blir slettet.


KLIMA AVTALEN FRA KYOTO PÅLEGGER NORGE OG BEGRENSE UTSLIPPENE AV KLIMAGASSER.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar