mandag 25. mai 2009

FRED OG DEMOKRATI


I Norge har vi fred og demokrati. Til tross for det , bidrar vi med Co2-utslipp og andre miljøgifter som skaper issmelting og klimaforandringer. Vi bidrar også med Co2-rensing og finner velfungerende systemer for å redusere utslipp av miljøgifter.



Fred og demokrati den beste "medisinenen" mot dødsfall og ødeleggelser p.g.a. skrad og andre naturkatastrofer, sier forskeren Graziella Devoli, iflg. forskning.no 22.5.2009.



Hun har samlet info. om 17000 skred i Nicaragua (info. om leir -og jordskred , over en periodefra 1570-2003.Devoli sier at de politikse forholdene i et land er viktige, når det gjelder å redusere skadene p.g.a. skred og andre naturkatastrofer.






Nicaragua og resten av Sentral-Amerika ligger i en risikosone for å bli rammet av nesten alle slags naturkatastrofer: Jordskjelv, vulkanutbrudd, tropiske stormer, oversvømmelser, skred og langvarig tørke.



I Nicaragua har likevel verken befolkninga, forskningsmiljøene eller myndighetene tradisjonelt vært oppmerksomme på de farene skred og andre naturkatastrofer kan utgjøre for samfunnet. Største årsak:undervurdert risiko.Politisk ustabilitet ,væpnede konflikter og gjentatte økonomiske kriser er de viktigste årsaker, iflg. Devoli.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar