tirsdag 15. desember 2009

Fra Kyotoavtale til ny Klimaavtale


Havnivået kan være steget 1 meter i 2100. Vannmangel og tørke kan bli store problemer snart. Mennesker som har fått vann fra smeltende isbreer i Himalaya og andre store fjellkjeder, merker nå resultater av enorm issmelting og dermed tørke p.g.a. issmeltinga, ikke pågår litt etter litt, over lang tid.
Polardyr, f.eks. isbjørn opplever at naturlig tilholdssted som isflak ,smelter bort.Flere mennesker blir klimaflyktninger som resultat av varmere klima, naturkatastrofer og vanskelige leveforhold ,relatert til klimatrussel og global oppvarming.


Klimatoppmøtet som startet på Bella Centret i København 7.des.2009, og varer til 18.12.2009, har som mål og jobbe fram en ny Klimaavtale, som skal trå i kraft, når Kyotoavtalen utløper i 2012.

Klimatoppmøtet har vært preget av hvem som skal ta ansvar for klimagassutslipp, og hvem som skal betale regninga for utslipp i U-land.
Eu-land har akseptert sitt ansvar for at I-land skal betale for utslipp i U-land. Det er ennå stor uenighet mellom I-land og U-land, om Kyoto-avtalens videre eksistens. U-land mener at det er I-land som har det økonomiske ansvaret for U-land.
Det er nedfelt i Kyotoavtalen ,at U-land ikke skal ha det ansvaret.
Nå, på veien mot ny Klimaavtale, må U-landa også ta ansvar for utslipp i sine egne land iforhold til deres muligheter.
Ambisiøse forslag og resultater som påvirker en normal klimautvikling, er nødvendig for å redde kloden fra en større global oppvarming, enn det verden opplever idag.
Norge har bidratt til bevaring av regnskog i U-land . Vi har ved flere anledninger, poengtert viktighet av å redusere klimagassutslipp med 40 prosent innen
2020 og 80-100% utslippsreduksjon i 2060.
Mange er skeptiske til økt kullproduksjon i f.eks. Kina. Vi har mye forskning på klimautvikling og resultater i polare områder.Vi har også beviglet penger til forskning på ny teknologi, i vårt eget land,-selv om behovet ennå er større og mye mere må gjøres for at de riktige klimaresultater viser seg.

"Norge er en av de viktigste lederne i verdenssamfunnet. Alle land bør gjøre mer, men Norge er definitivt et lyspunkt", sa tidligere Nobelfredsprisvinner Al Gore til pressen igår.

http://naturligklima.vg.no/
http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/http://naturligklima.vg.no/

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar