lørdag 19. desember 2009

Klimaavtale laget av USA,Kina,India og Brasil skal vedtaes

Klimatoppmøtet godkjenner avtalen og tar Københavnerklaringa til etterretning ,heter det. Avtalen ser ut til å bli blokkert av flere land, bl.a. Venezuela, Boliva og Sudan ,som mener dokumentet er uakseptabalet, fordi det mangler mål for utslippskutt.
Avtalen går bl.a. inn for 2graders målet for global oppvarming.

Et internasjonal overvåkingssystem og rapporteringssystem , for hvordan det enkelte land overholder sine klimaforpliktelser, er noe USA vil ha på plass i avtalen. Punktet er ikke med, da det ikke aksepteres av U-land.
Ingen er helt fornøyd med framlegget og avtalen er ikke juridisk bindende. En juridisk bindende avtale vil først være på plass på klimamøte i Mexico, i desember 2010.
Selv om ikke Klimatoppmøtet i skrivende stund, ennå ikke er avsluttet, og den store Nye Klimaavtalen, ikke ble lagt fram, er det ikke tvil om annet enn at kampen for et bedre klima, mindre utslipp, ny og grønn energi, bedre teknologiske løsninger ,for bruk av naturlige energikilder som vann,vind og sol og bedre vern av natur f.eks. skog og regnskog, er temaer som har fått tydligere fokus og virkelighet for flere mennesker.

http://naturligklima.vgb.no/

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar