søndag 27. desember 2009

Hva vi må huske før klimaåret 2010


Det er få dager igjen av 2009.Litt tid til ettertanke om hvorfor det ikke ble en Ny klimaavtale på BellaCnter i København. Istedet ledet Usa fram en avtale, som Kina og andre land halvhjertet aksepterte. Egentlig var Kina svært fornøyd med avtalen. En avtale som ikke forpliktet landene til å redusere sine CO-2 utslipp. Å rapportere om forbedringer og tiltak for å redusere sine klimagassutslipp, slapp de også.

Begge punktene var stridbare temaer etter nattlange forhandlinger. Kina vil ikke forplikte seg til tallfestet reduksjon av CO2-utslipp , landet
gikk også sterkt imot rapporteringssystemet som USA la fram . Kina høster i etterkant av klimatoppmøtet mye kritikk fra klimaministeren i Storbrittania, for at de saborterte viktige beslutninger om ny klimaavtale. Kina er strålende fornøyd med avtalen som ble vedtatt på møtet.
Store bevilgninger til bevaring av regnskogen I Amazonas,var et av Norges store bidrag på møtet. Samtidig som det er bevilget mange milliarder kroner fra rike I-land til å bekjempe klimatrusselen i U-land. Betalingene skal foregå over en 3-års periode.
Når mange framtredende klimaforkjempere er missfornøyde
med resultatet av klimatoppmøtet, er årsaken at den store ambisiøse klimaavtalen ikke var mulig å få til, når store forurensere som Kina og USA,ikke klarte å bli enige seg imellom om betalinger og utslippsmål i framtida,for å begrense den globale oppvarminga på kloden. Nytt klimamøte skal være i juni 2010.


http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar