onsdag 16. desember 2009

Bedre klima=bedre økonomi

Når verdensøkonomien de siste 3-4 åra har vært ustabil, depressiv og mange steder lite verdt, er det lett å trekke paralleller til menneskeskapte klimaproblemer, som global oppvarming,stor issmelting, vannmangel, tørke og klimaflyktninger.
Slike store forandringer over kort tid har store økonomiske konsekvenser og skaper usikkerhet og ustabilitet. Skal vi klare å redusere utslipp av klimagasser i I-land og U-land, må også økonomien være god eller den kan bli god ved storstilt satsing på grønne løsninger.
Eks. Saharaprosjektet som Bellona er delaktig i .
Klimakonferansen som nå pågår i København og samler verdens toppledere på alle nivåer,går inn for at I-landene skal betale for U-landas klimagassutslipp. I-landa kan betale,- og U-landa har ikke penger nok til å betale klimaregninga idag. Det er også eksempler på at I-land har bidratt til forurensing i U-land. Og da er det riktig at I-land betaler for seg.U-land mener det ikke er deres forpliktelse å betale den nåværende klimaregning.

Økonomien som har utviklet seg gjennom mange år, har ofte vært basert på nødvendigheten av store CO2-utslipp og utslipp av andre klimagasser, f.eks. metan, fra industrien.

For å redusere utslipp og global oppvarming, må det satses større på andre energiformer og grønne løsninger, f.eks. vind, sol og vann.
Grønne løsninger vil legge grunnlaget for en bedre økonomi, da energiløsninga ikke truer naturen, mennesker og dyr , miljøet og den framtidige utvikling lokalt og globalt.


http://www.blogglisten.no/blogg/6196.



http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar