lørdag 26. september 2009

På G-20 toppmøtet ble det vedtatt å redusere fossilt brennstoff

G20-toppmøtet i Pittsburg,nylig, prioriterte ikke godt nok tiltak for å redusere utslipp av klimagasser, slik miljøbevegelsen forventet.

G20-toppmøtet under ledelse av forbundskansler Merkel og president Barack Obama, ville skape enighet for å sette til side 150 mill.dollar for overføring av teknologi ,og også overtale U-landa til å undertegne en ny klimaavtale på klimatoppmøtet i København ,i desember 2009.
Så gjorde de ikke mere med det ,dvs. det ble ikke satt til side øremerkede midler til klimatiltak i U-land, noe som naturligvis bidrar til negativ påvirkning vedr. løsning av klimaproblemet . Noe som ikke er ønskelig, hvis global oppvarming skal reduseres.

Mange av de framvoksne økonomier, f.eks. India, sier at de ikke kan undertegne en ny klimaavtale, hvis ikke de rike landa, som har skylda for problemet betaler for å overføre ny, ren teknologi. Det forstår vi godt. I en uttalesle fra G20-toppmøtet leser vi i DN : " Vi skal ikke spare på noe for å oppnå en sterk avtale i København". Dermed håper vi på at Klimatoppmøtet i desember , blir et klimatoppmøte som går over i verdenshistoria som det absolutt største,beste og det klimamøtet som gjorde avtaler som reduserte klimatrusselen i slikt et omfang , at både I-land og U- tar i bruk ny,ren teknologi som reduserer den globale oppvarming og skaper en bedre verden.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar