mandag 7. september 2009

Oljefondet har satset stort på CO2 bomba oljesand

Oljesand aktivitet er naturødeleggende aktivitet. Oljefondet, statens pensjonsfond,utland, har innvestert penger i alle store oljeselskaper som utvinner oljesand i Canada ,leser jeg fra Aftenpostens oppdateringer fra 6.9.2009.
Ingeborg Gjærum i Natur og Ungdom mener fondet har en moralsk plikt til å gjøre klimavennlige innvesteringer, hun har helt rett i det.
Oljefondet har tjent mange penger på miljøforurensende produksjon. Miljøskadelig oljeutvinning forurenser vann, dammene lekker av tungmetaller og andre miljøgifter ,og er skadelige for mennesker og dyr. Oljefondets innvesteringer står i grell kontrast til finansminister Kristin Halvorsens lovnader om miljøtiltak på hjemmebane. Ved bruk av oljesandressursene blir det så mye karbon i atmosfæren at alle klimamål bokstavelig koker bort .veien bort fra ei slik destruktiv miljøutvikling er å snu den og skape tydelige forbedringer.

Det må kreves av oljeselskaper at de blir klimavennlige ,og kan bidra til at verden reduserer klimatrusselen og global oppvarming i stor målestokk . Det er begynnelsen på en grønn, miljøvennlig økonomi og slutten på en klimafiendelig oljeøkonomi.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar