søndag 16. august 2009

Usikkerheten olje


Oljen ga Norge store rikdommer, arbedisplasser og inntekter til staten. Noen ble virkelig rike på olje,andre merket egentlig ikke noe til den, kanskje det gjelder de fleste i Norge. Folk i Norge burde fått endel gratistjenester, eks. gratis helsetjenester og tannhelsetjenester. Istedet ble pengene puttet i oljefondet, og folkets penger måtte gjennomgå finansmarkedets opp og nedturer som alle andres penger, dvs. de virkelig rikes penger.

Nå er oljen blitt et usikkerhetsmoment hos mange,-baksidene ved oljeboring og produksjon, er for mange for narurrike og skjønne Norge.Oljeutslipp er skumle greier, ingen tvil om det. Og oljen varer ikke evig, når den brukes. Altså kortsiktig gevinst. Vi vet at det er mye olje å hente opp fra havbunnen, vi vet også at vi nok må akseptere at vi ikke er store nok til å bore etter mere olje ,foreløpg, teknologien må være på høyde med oljens rikdom og kraft og vel så det.
Nå vil vi slett ikke bli satt 100 år tilbake i tid, da Norge var et fattig land hvor folk frøs,sultet og jobbet hardt for å klare seg.
Vi vil at Norge skal være et rikt land ,og det kan ikke forbli et rikt land og utvikle seg, hvis vi ikke gjør noe mere. Jakten på andre store naturrikdommer er neste skritt, og denne naturrikdommen må være mindre farlig enn oljen.



http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar