onsdag 5. august 2009

Norge forvalter enorme naturressurser


Havområdene Norskehavet,Nordsjøen og Barenshavet forvaltes av Norge . Denne store naturrikdommen gjør Norge til en hav og kystnasjon. Olje på havbunnen kan også bli funnet i framtida; det er alltid et spørsmål om det skal bores etter olje eller om de negative konsekvensene av oljeboring er for store iforhold til inntektene fra olje.
Fiske og dyrelivet i havet trues ved oljeutslipp av oljesøl. En sårbar bestand kan reduseres og opphøre fra skader ved oljeutslipp. Det samme gjelder for naturen på land som omfattes av oljesøl fra utslipp.

"Full City" som gikk på grunn ved Gråstein ved Langesund 31. juli iår, hadde 1.120 tonn råolje ombord. Myndigheten sier det vil ta 1/2 år før oppryddingsarbeidet er ferdig. Det er nærliggende å spørre hvor lang tid det vil ta før naturen og fuglelivet er i balanse etter oljesølet. Vangligvis vil det ta ca. 15 år, før den er tilbake til normalen igjen. Slike utslipp er skadelig for naturen og dyrelivet. Jeg kan lett forestille meg at oljestank utløser hodepine og redusert
livskvalitet, hvis påvirkninga er stor nok og skjer ofte. Får virkelig håpe at oljeutslipp i norsk natur nå er historie og et tilbakelagt stadium.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar