søndag 2. august 2009

Oljesøl I Norsk Natur er en stor trussel


Når 1120 tonn olje fra det Panamaregistrerter bulkskipet "Full City" renner ut i havet og truer naturen,folk og dyr i Langesund,Risør,Kragerø, omkring liggende områder og til og med hele Norge, da er ikke olje bare et tema, en kilde til rikdom, og en kilde til ødeleggelse av natur og naturressurser; oljen er i seg selv en stor naturressurs som vi ikke bare kan være for eller imot, det er for lettvint, -oljen slik det er idag, krever handling.

Det ryddes opp etter oljekatastrofen, og det skytes oljeskadd fugl. Fuglelivet krever vern, også når de er tilsølt av olje. Rehabilitering bør da kunne igangsettes,før det er for seint. Akkurat som bedre kontroll av skip som frakter olje kunne vært gjennomført; da kunne oljekatastrofen vært forebygget og dermed unngått.
Det som betyr noe, er at vi klarer å unngå oljekatastrofer i framtida .

Norge vil ha Lofoten på Unescos Verdensarvliste og Erik Solheim må skynde seg å søke i 2009; det gjør miljøvernministeren rett i. Lofoten er en diamant i Norsk Natur. Vi kan være sikker på at Lofoten er Unescos verdensarvliste verdig. Og etterpå kan vi se langt etter oljeboring I Lofoten, forever, og oljesøl!
Nei, det kan også skje oljekatastrofer i Lofoten, på samme måte som med "Full City", som gikk på grunn ved Såstein ; hvis ikke beredskapen langs kysten forbedres radikalt. Og det må den!

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar