onsdag 12. august 2009

Presset på begrensede naturressurser og den tredje verden


Den vestlige levestandard etterstrebes av mange kinesere,indiere og afrikanere. "Hvis alle kinesere skulle bruke like mye som amerikanerne, måtte vi ha mer enn 4 planeter til", som en høytstående kinesisk leder sa for en tid sia,iflg. WWF.
Det er ikke ressurser nok idag til at alle kinesere,afrikanere og indiere kan få en vestlig levestandard. Vi må ha en levestandard som er riktig for alle.

Presset på begrensede naturressurser,økt energibruk og økende utslipp av drivhusgasser ,resulterer i et ikke bærekraftig forbruksmønster.Vi må konsumere og produsere på en annen måte, om den tredje verden skal få en levestandard den vestlige verden har idag.CO2 rensing er i og for seg ok, problemet er at da eksisterer det CO2-utslipp, og denne produksjonen koster mye. Ved å bruke fornybar energi, alternativer og resirkulering starter vi på grunnplanet med reinere industri og merkebare reduksjoner av klimagasser. Det er i utgangspunktet billigere.

Gammeldags tenkning holder ikke , riktig vekst og utvikling skal ikke skape klimaproblemer .

http://naturligklima.vgb.no/





























http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196. http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar