søndag 3. januar 2010

Dyr, ingenmannsland,folkeretten og klimamøter


1.januar 2010 fikk vi en lov i Norge som forplikter oss til å melde fra til dyrevernsmyndighetene , hvis vi oppdager mishandling av dyr.

Og ikke si ifra, hvis en vet om dyremishandling er straffbart. Denne loven kan bidra til at dyr og eiere for bedre forhold. Vi må også være 16 år for å kunne skaffe seg dyr på eget ansvar. Regelen er utmerket ,og lar oss forstå at vi ikke står fritt til å behandle dyr etter eget velbefinende.

I denne forbindelse er det nærliggend å tenke på dyr i polare områder, som opplever resultatene av den globale oppvarming,- ved stor issmelting og andre forandringer i naturen. I disse områdene , som mange kaller ingenmannsland er det Folkeretten som gjelder. Omkringliggende områder til Svalbard f.eks. polare områder, har innteresser for Norge,Canada, Danmark og Russland. Her nytter det ikke med flaggplanting, som resultat av egen innterresser og strid. Her gjelder bare Folkeretten. Glem krigen!
Nå som vi i Norge har fått en egen lov for å bekjempe mishandling av dyr, er det nærliggende å nevne dyra i polare områder :isbjørnen,polarreven, hvalrosen, seler etc.
Ansvaret for at disse dyra ikke skal lide unødig p.g.a. global oppvarming, må da være fokerettens. Det betyr ikke at ansvaret er null for hvert enkelt menneske. Nå når det blir en Ny Klimaavtale i juni ,eller i desember på topplimamøtet i Mexico, er handlingene som blir resultatet av klimamøtene, avgjørende for polardyra,også.


http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

http://naturligklima.vgb.no/

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar