fredag 26. mars 2010

Renskogen i Norge og andre steder


Norge har lovet 3 milliarder kr. årlig,til bevaring av verdens truede regnskog, og skal få et forpliktende lovverk inn i pågående
klimaforhandliger og
den nye klimaavtale som skal vedtaes på klimatoppmøtet i Mexico , i desember 2010.
Det nytter å gjøre noe, det viser de siste resultatene fra Regnskogen i Brazil: avskogingen avtar. Andre steder i
Sør Amerika og Afrika har det vært økt avskoging.

15-20 prosent av verdens klimagassutslipp stammer fra avskoging. Naturskog tar opp mer karbon enn plantasje skog, og krever heller ikke så mye vanning. Planting av plantasjeskog gjør krav på store naturområder, f.eks planting av ekalyptusplantasjer. Slike plantasjer tar opp plass for naturskog ,og er ikke så nyttig for naturen som naturskog. 60 prosent mere karbon lagres av naturskog enn av plantasjeskog.
Den effektive kampem for bevaring og vern av verdens regnskog lønner seg både for miljøet og klimaet.

I Norge har vi også regnskog,-det ser ut som om den er kommet i skyggen av Amazonas regnskog og andre tropiske regnskoger. Den norske regnskogen finner vi langs kysten av Midt- Norge og Nord-Norge og på Vestlandet.
Den norske regnskogen er unik i verdenssammenheng. Kystklimaet gir fuktig luft fra havet, mye og hyppig nedbør ,og kjølige temperaturer, som gir grobunn for utvikling av stor artsrikdom hos trærne. Dermed har vi en regnskog vi kan være stolt av.

Den norske regnskogen må også bevares og gies gode utviklings forhold.Denne artsrikdommen av en regnskog, må vies større oppmerksomhet,ikke minst når vi ser den rollen den norske regnskogen har for vår naturrikdom og riktig klimabevaring.

Vi kan bidra til bevaring av regnskogen, ved å Slutte opp op Earth Hour, verdens største klimakampanje, 27. mars 2010, kl.20.30-21.30. ! milliard mennesker er forventet å delta. Vi trenger kun å slukke lyset for å markere Earth Hour og at vi er med på å snu negative klimaendringer.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar