mandag 6. desember 2010

Co2-rensing kan bli godtatt i klimaavtalen i Mexico


Det nytter å jobbe fram en god og riktig klimaavtale. Norge har som hovedprioritet i klimaforhandlingene i Mexico, i disse dager: CO2-rensing,skogbevaring og finansiering av tiltak som bidrar til utslippsreduksjoner.

Nå har også U-land fått forståelse for at CO2-rensing er nødvendig og utslippsreduksjoner skal finne sted. Både Sør-Afrika og Kina viser aksept og forståelse for At CO2-rensing er nødvendig,- og da er håpet om en riktig klimaavtale kommet svært langt, og vi ser at muligheten er større for at en riktig klimaavtale kan bidra til en mindre forurenset verden.

At Brasil er skeptisk, denne gangen, kan danne grunnlaget for at flere facts om alle negative sider med CO2-utslipp må fram, for at problemet kan bli tatt stilling til
. Brasil vil kunne akseptere denne biten, tror jeg, om ikke før på neste klimamøte.
Brasil er et foregangsland for å forhindre avskoging ,og har oppnådd mere enn de fleste på området. Dermed skjønner vi at
Brasils intensjoner, slett ikke er å bidra til økt forurensing. De er bekymret for å forstyrre
bevilgninger til biodrivstoff, som for dem er svært viktig.

Norge trenger å markere seg enda mere som en ivrig forkjemper for CO2-rensing. Vi ser nå at en seier straks er mulig. Et bevis på at Norges intensjoner i miljø-og klimakampen er gode.

Den grønne utviklingsmekanisme eller CDM, er at utviklingsland kan få støtte av rike land til å gjennomføre tiltak til klimagass reduksjoner, ved at land som støtter får godskrevet deler av sine.

http://www.blogglisten.no/blogg/6196.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar